منیپولیشن چیست؟

منیپولیشن از تکنیک‌های یک هنر درمان دستی در فیزیوتراپی است که با دستان ماهر یک فیزیکال تراپیست انجام می‌شود که برای افزایش توانایی حرکت، بهبود عملکرد عصب، کاهش التهاب، عملکرد بافت‌های نرم، غضروف‌ها، عضلات و کاهش درد بیماران که از طریق فشار، حرکات نادرست، نشستن غلط، خوابیدن نامناسب و‌ایستادن به وجود آمده است طراحی شده است که در خیلی موارد باعث بیرون زدگی دیسک می‌شود. مانیپولیتیو که همان منیپولیشن است برای درمان ستون فقرات انجام می‌شود و بیشتر برای درمان گردن،‌شانه، کمر و سر درد استفاده می‌شود.
فیزیوتراپیست با دستان خود فشاری را بر روی بدن بیمار انجام می‌دهد و فرد عکس العمل نشان می‌دهد و از این راه فیزیوتراپیست متوجه نقطه درد بیمار می‌شود و روی همان نقطه منیپولیشن کار می‌کند تا فرد را درمان کند. روش منیپولیشن بی‌خطر است و هیچ خطری با این روش بیمار را تهدید نمی‌کند. در این روش ضربه سریع و کوتاه بر غضرف بیمار که کم تحرک شده است‌زده می‌شود تا بیمار درمان شود.

با استفاده از منیپولیشن، یکپارچگی ساختاری ستون فقرات میسر خواهد شد. منیپولیشن ارتباطی به ماساژ سنتی نداشته و یک درمان کلینیکی و کلاسیک است.

 

فواید و مزایای منیپو لیشن

به دلیل نتیجه مثبت این درمان و عدم استفاده از وسایل کمکی افراد زیادی هستند که از منیپولیشن استفاده می‌کنند که از جمله مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان فتق دیسک کمر و گردن
  • قفل شدن ستون فقرات
  • اسپاسم شدید گردن
  • سندرم ساکروایلیاک یا قفل شدن مفاصل بین استخوان‌های کمر و لگن
  • رفع انقباض‌های اسپاستیک
  • رفع سردرد‌های تنشی و سردرد‌های با منشأ گردنی
  • عدم نیاز به استفاده از دارو

 

عوارض منیپولیشن

منیپولیشن روش درمانی مفید و کم هزینه بوده که عوارض بسیار نادری خواهد داشت. عوارض ناشی از آن نیز به دلیل مراجعه به افراد ناآگاه و غیر متخصص است. پیش از شروع فرآیند درمانی، پزشک و فیزیوتراپیست، مطالعاتی جهت جلوگیری از بروز خطرات احتمالی انجام می‌دهند. اهمیت ارزیابی و ویزیت دقیق جهت تشخیص آسیب‌های استخوانی و عصبی در این روش بسیار بالا است.

مشکلات قلبی و فشار خون برخلاف برخی از روش‌های درمانی، در منیپولیشن مشکلی ایجاد نمی‌کنند. ارزیابی پزشکان و فیزیوتراپیست‌های بی‌تجربه در این زمینه، به‌ جای منفعت، آسیب‌های جدی برای فرد به دنبال خواهد داشت. مراجعه به افراد ناآگاه عوارضی مانند پارگی مهره‌ای، آسیب طناب نخاعی، میلوپاتی و رادیوکولوپاتی دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
×

سلام!

ما در اسرع وقت پاسخگوی شما هستیم 

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟